(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Brioška z domácí pekárny

Potřebné ingredience
80 ml mléka, 4 - 5 vajec, 200g másla, 70g cukr krystal, 1,5 lžičky droždí, 575g jizerky, nebo libovolené bílé mouky, 2,5 lžičky soli
Postup přípravy
Postup je jednoduchý. Mléko nalijeme do pekařské nádoby, přidáme, vejce, změklé máslo, cukr, droždí, mouku. Do mouky uděláme důlek do které nasypeme sůl.
Nádobu dám do pekárny, zapnu program na sladký chléb. Kdo nemá program na sladký chléb, dá program těsto. Poté navolí bílý chléb se středně propečenou kůrkou.
Brioška je úžasná k snídani, ke svačině. Výborná je s marmeládou, nebo nuttelou, či karobovou pomazánkou.
Tip: Do těsta můžete přidat sekané mandle, nebo mandlovou mouku ( pokud ji přidáte, musíte množství přičíst k bílé mouce, jinak bude těsto moc tuhé ), rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a udělat z Briošky vánočku, nebo štólu. Dobrou chuť :-)
Nádobu dám do pekárny, zapnu program na sladký chléb. Kdo nemá program na sladký chléb, dá program těsto. Poté navolí bílý chléb se středně propečenou kůrkou.
Brioška je úžasná k snídani, ke svačině. Výborná je s marmeládou, nebo nuttelou, či karobovou pomazánkou.
Tip: Do těsta můžete přidat sekané mandle, nebo mandlovou mouku ( pokud ji přidáte, musíte množství přičíst k bílé mouce, jinak bude těsto moc tuhé ), rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a udělat z Briošky vánočku, nebo štólu. Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzyk
(upraveno)
3. 9. 2015, 13:37
Před hoďkou jsem vytáhla z pekárky a je výbornááá

nahlásit